Skip to Content

Кабмін схвалив законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності

Кабмін схвалив законопроекти щодо захисту прав інтелектуальної власності

Be First!

Сьогодні на засіданні уряд ухвалив два законопроекти щодо покращення сфери захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Зокрема, Кабмін схвалив законопроекти “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей”.

Мета першого законопроекту вдосконалити наявну систему організації та захисту авторських і суміжних прав. Другий законопроект спрямований на захист і стимулювання винахідницької − діяльності в Україні.

Ці два законопроекти створять набагато більш сприятливі умови для здійснення винахідницької діяльності в Україні. Це матиме позитивний вплив на реалізацію інноваційного та інвестиційного потенціалу та загалом економіку України,
− коментує міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, реформа системи охорони прав інтелектуальної власності важлива з суто економічних причин.

“Через непрозорість та неефективність роботи організацій колективного управління в Україні, автори недоотримують величезні суми авторської винагороди (роялті). А надходження до державного бюджету у 100 разів менші, ніж могли би бути”, − зазначає заступник.

Михайло Тітарчук додав, що у Верховній Раді вже зареєстровано законопроект про впорядкування діяльності організацій колективного управління. А цей законопроект про авторське та суміжні права доповнює його.
https://24tv.ua/kabmin_shvaliv_zakonoproekti_shhodo_zahistu_prav_intelektualnoyi_vlasnosti_n918140

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*