Skip to Content

Школярі в Гонконзі незабаром можуть навчатися за програмою «Думки Сі Цзіньпіна»

Be First!
by 31 Серпня, 2024 Політика

Методичні вказівки пропонують викладати думки Сі Цзіньпіна в рамках нового предмета.

Книжковий ярмарок у Гонконзі 2022. Фото: Peter Lee/HKFP

Цей звіт був вперше опублікований в Hong Kong Free Press (HKFP) 1 серпня 2024 року. Нижче наводиться його відредагована версія в рамках угоди про партнерство у сфері контенту.

Політичну ідеологію лідера Китаю Сі Цзіньпіна незабаром можуть викладати учням загальноосвітніх шкіл Гонконгу згідно з навчальною програмою нового предмета «Громадянство, економіка і суспільство».

Новий предмет, який буде введений для учнів першого класу середньої школи з початком навчального року наступного місяця, підкреслює важливість викладання національної безпеки і національної ідентичності. У середу Бюро освіти оприлюднило рекомендації щодо навчальної програми з цього предмету, зазначивши, що вона повинна включати зміст, пов'язаний з патріотичним вихованням. У документі йдеться:

[Патріотичне виховання] допомагає учням зрозуміти розвиток нашої країни і важливість тісного взаємозв'язку між материком і Гонконгом для розбудови нашого суспільства, тим самим виховуючи в учнів почуття громадянськості, любов до нашої країни і почуття національної ідентичності.

Посилаючись на китайський закон про патріотичне виховання, який набув чинності 1 січня і поширюється на Гонконг і Макао, а також на материкову частину Китаю, рекомендації містять п'ять «прикладів» тем для вивчення учнями в рамках патріотичного виховання. Серед них є такі: «Думка Сі Цзіньпіна про соціалізм з китайською специфікою в нову епоху», широко відома як «Думка Сі Цзіньпіна»; соціалізм з китайською специфікою; національна безпека і національна оборона.

«Думка Сі Цзіньпіна» рекомендована для учнів третього курсу середніх шкіл як частина модуля «Політичний устрій нашої країни та її участь у міжнародних справах».

Наголос на патріотичному вихованні був частиною ідеологічної кампанії Сі Цзіньпіна, оскільки він прагнув об'єднати і виховати членів Комуністичної партії Китаю відповідно до своєї доктрини.

Відповідаючи на питання про те, скільки учні повинні знати про «Думку Сі Цзіньпіна», Ранні Яу, директор директорського коледжу TWGHs Кап Янь і голова комітету, відповідального за перегляд нового предмета, сказав у четвер газеті Ming Pao, що учні молодших класів середньої школи повинні знати більше про Китай.

«Немає необхідності виділяти і наголошувати змісті, який може викликати занепокоєння у вчителів», – сказав Яу кантонською мовою.

З 2021 року «Думка Сі Цзіньпіна» буде додана до навчальної програми від початкових до випускних класів у материковому Китаї.

Уряд оголосив, що замінить «Життя і суспільство» новим предметом під назвою «Громадянство, економіка і суспільство» у 2022 році.

У документі про предмет «Громадянство, економіка і суспільство», розповсюдженому Бюро освіти в жовтні 2022 року, відсутня навчальна мета, яка включена до навчальної програми «Життя і суспільство»: «розуміти, цінувати, поважати і розмірковувати над цінностями і поглядами, які лежать в основі місцевого суспільства, включаючи права і обов'язки, свободу, верховенство права, соціальну справедливість, демократію».

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*