Skip to Content

Білоруського стендап-коміка, який порівняв Лукашенка з горобцем, звинувачують у наклепі

Be First!
by 22 Серпня, 2024 Політика

Зрештою Комісаренку вдалося отримати талант-візу до Сполучених Штатів.

Скриншот із відео «Слава Комісаренко: “Мене шукає КДБ”» на ютуб-каналі Слави Комісаренка. Добросовісне використання.

Слідчий комітет Білорусі оголосив про початок спеціального судового провадження щодо білоруського стендап-коміка В'ячеслава Комісаренка, повідомляє Meduza. Наразі він перебуває за кордоном.

Комісаренка звинувачують у наклепі та образі президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Комік відомий своєю відвертою критикою білоруського режиму та його сил безпеки, особливо після протестів 2020 року. Його роботи висміюють постать Лукашенка та його режим, підкреслюючи їхню тупість і неосвіченість. Через посилення тиску та постійні погрози Комісаренко втік з Білорусі до Росії, а згодом виїхав з Росії у 2022 році, побоюючись потенційних переслідувань з боку білоруських сил безпеки.

Комісаренко також вважається головним популяризатором мему «Чик-Чирик» про Лукашенка. Якось під час розмови з коміком Русланом Білим вони пожартували про те, що Олександр Лукашенко – єдиний президент, який не може поїхати у відпустку, бо багато країн його не пускають. «Це призвело до смішної фрази про те, що Лукашенка нібито не пустили на літак, на що він відповів: «О, справді, тоді я полечу сам! Чик-чик-чик», – згадує Комісаренко, натякаючи на те, що Лукашенко може кудись полетіти, тільки якщо перетвориться на пташку, оскільки жодна авіакомпанія його не візьме.

На відео нижче видно, як Комісаренко називає Лукашенка «чик-чик-чик» і сміється над його неосвіченістю, відсутністю будь-яких знань або уяви.

У квітні 2023 року Комісаренко повідомив, що Німеччина відмовила йому в гуманітарній візі. Він поділився цією інформацією на своєму ютуб-каналі, який має 1,43 мільйона підписників. Він повідомив:

Німецький консул відмовив мені в гуманітарній візі, бо вважає, що мені небезпечно їхати в Росію чи Білорусь, а в Іспанії не дозволили легалізувати мої кошти, бо, мовляв, це брудні гроші від брудних жартів.

Зрештою, Комісаренко вдалося отримати візу для талановитих людей до Сполучених Штатів.

Комісаренко родом з Білорусі. Раніше він згадував, що був змушений виїхати з Росії до Києва після того, як КДБ оголосив його в розшук. За його словами, білоруські силовики «дзвонили і надсилали йому текстові повідомлення».

Відео нижче – це інтерв'ю з Комісаренком дуже популярного російського журналіста в еміграції Юрія Дудя.

В інтерв'ю Юрію Дудю він також розповів, що білоруські силовики розшукують його батьків.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*