Skip to Content

Лубінець каже, що мобілізаційний закон є найкращим варіантом, на який він сподівався – Урядовий Кур’єр

Лубінець каже, що мобілізаційний закон є найкращим варіантом, на який він сподівався – Урядовий Кур’єр

Be First!

Український омбудсмен Дмитро Лубінець позитивно оцінює ухвалений закон про мобілізацію. Про це він заявив під час брифінгу.

«На мій погляд, законопроєкт, який був прийнятий в умовах, в яких зараз перебуває Україна, це найкращий варіант, на який ми могли сподіватися. Принципові зауваження, які я направив як уповноважений на профільний комітет, на мій погляд, практично всі були враховані», – зазначив Лубінець.

Як зазначив омбудсмен, потрібно розуміти, що зараз на лінії фронту тривають надзвичайно важкі бої і військові, які там перебувають, мають мати змогу, зокрема, отримувати відпустку, а для цього треба збільшити кількість українців у лавах ЗСУ.

«Але, на мій погляд, тепер процедура виглядає максимально демократично, без примусу. Всі військовозобов’язані мають пройти процедуру, зокрема перевірку своїх даних у реєстрі, і після цього ті, хто не виконуватимуть норми закону, будуть підпадати під дії знову ж таки демократичних принципів у нашій державі. Це ТЦК звертаються до органів НПУ і виключно органи Нацполіції, відкриваючи кримінальне чи адміністративне провадження, займаються особами, які не виконують дії ухваленого закону», – підкреслив омбудсмен.

Як відомо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про мобілізацію. Законодавчу ініціативу підтримали 283 народні депутати. 16 квітня Президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію.

Джерело: Укрінформ

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*