Skip to Content

П’ять світлодіодних ламп для пенсіонерів – Урядовий Кур’єр

Be First!

Уряд вніс зміни до умов реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні. На засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення впровадити додаткову можливість отримання пенсіонерами по п’ять світлодіодних ламп безпосередньо у відділеннях поштового зв’язку АТ «Укрпошта». Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко.

«Хочу подякувати всім українцям, які долучилися до програми обміну ламп, спрямованої на зниження споживання електроенергії. У межах реалізації першої та другої фаз програми громадяни та юрособи отримали понад 21 мільйон світлодіодних ламп. Це дало змогу істотно знизити навантаження на енергосистему країни. Наша мета — замінити ще приблизно 18 мільйонів ламп розжарювання на енергоефективні, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни. Особливо актуально це в зимовий період. Тому уряд ухвалив рішення впровадити додаткову можливість для пенсіонерів отримати по п’ять світлодіодних ламп», — наголосила Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що цього разу пенсіонерам не треба буде одразу нести старі лампи на обмін. Їх можна буде принести у відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п’яти додаткових світлодіодних ламп.

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні із 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти у всій країні, крім Київщини. На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.

Щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам, які завітають у відділення, потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безплатно, доки світлодіоди будуть у наявності. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові п’ять ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки, повідомляє Мінекономіки.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*