Skip to Content

Управління публічними інвестиціями потребує реформи – Урядовий Кур’єр

Управління публічними інвестиціями потребує реформи – Урядовий Кур’єр

Be First!

Днями під час засідання уряду протокольним рішенням схвалено проєкт дорожньої карти реформування управління публічними інвестиціями. Так забезпечено виконання структурного маяка, передбаченого Меморандумом про економічну та фінансову політику з МВФ, повідомляє Мінфін.

Ця дорожня карта — рамковий документ, розроблений з урахуванням рекомендацій Світового банку та МВФ, потреб у швидкому відновленні й післявоєнній відбудові. Вона допоможе побудувати ефективну систему управління публічними інвестиціями, яка забезпечить планування проєктів, здійснення їх добору за прозорими процедурами і чіткими критеріями та реалізацію в межах запланованих строків і фінансування.

Зокрема, дорожньою картою передбачено: ухвалення рішень про здійснення публічних інвестицій в межах стратегічного та середньострокового бюджетного планування і створення стратегічної інвестиційної ради; поширення процедур управління публічними інвестиціями на всі інвестиційні проєкти, пов’язані з відбудовою, відновленням та розвитком, через єдине визначення публічного інвестиційного проєкту; уніфікацію підходів до оцінки та добору публічних інвестиційних проєктів незалежно від джерел та механізмів фінансування і створення єдиного проєктного портфеля для забезпечення пріоритезації й отримання доступу до фінансування; оцінку Мінфіном фінансової сталості публічних інвестицій та посилення управління відповідними фіскальними ризиками; створення на основі оновленої методологічної бази управління публічними інвестиціями єдиної ІТ-екосистеми; розбудову спроможностей з управління публічними інвестиціями на центральному і місцевому рівнях.

Надалі доручено Мінфіну за участі Мінекономіки, Мін’юсту, Мінінфраструктури та інших заінтересованих сторін розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів план заходів щодо реалізації дорожньої карти до 1 червня 2024 року.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*