Skip to Content

В Україні працює 91% мобільних мереж – Урядовий Кур’єр

Be First!

Станом на кінець травня в Україні працює 91% мобільних мереж. Загалом для відбудови телеком-галузі до довоєнного стану необхідно 2,2 млрд грн.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Спроби росіян нищити базові станції ракетами та красти обладнання, щоб залишити нас без зв’язку, провалилися. Як і плани влаштувати тотальний блекаут і занурити українців в офлайн. Завдяки титанічній праці зв’язківців 91% мобільних мереж працює. Мільйони українців залишаються на зв’язку з рідними, знаючи, що з ними все гаразд», – зазначив він.

Федоров уточнив, що всього в Україні 35 тисяч базових станцій, з них – понад 3 тисячі пошкодили/знищили російські окупанти; 1800 вже відновлено. Загалом для відбудови телеком-галузі до довоєнного стану необхідно 2,2 млрд грн.

«Якісний зв’язок дозволяє військовим оперативно комунікувати між собою. А також отримувати інформацію з дронів та систем ситуаційної обізнаності. Дякую українському телеком-фронту, який майже щоденно працює під обстрілами, ризикуючи життям», – резюмував урядовець.

Як повідомлялось, Міністерство цифрової трансформації з початку запуску проєкту «Інтернет-субвенція», 2021 року, забезпечило понад 1 млн українців у 3268 селах швидкісним інтернетом.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*