Skip to Content

як європейські партнери та Фонд розвитку підприємництва  допомагають українському бізнесу

як європейські партнери та Фонд розвитку підприємництва  допомагають українському бізнесу

Be First!
by 16 Листопада, 2023 Економіка

Кредитування за програмою могли отримати малі та середні підприємства, що працюють у сільському господарстві (74,6%), готельно-ресторанному бізнесі (11,5%), займаються переробкою чи планують проєкти з енергозбереження (13,9%).

Підприємство “ЯГО ПАК”, що розташоване в містечку Яготин на Київщині, займається виготовленням як паперової продукції для маркетів, ресторанів, магазинів, кафе, кав`ярень, так і паперових мішків для вугілля, які постачаються не лише по Україні, а й по Європі та світу.

Для того, щоб вийти на новий рівень у виробництві, підприємство підготувало та подало заявку на інвестиційний проєкт через Кредобанк та вже зовсім скоро придбало шестиколірну машину Flex на загальну суму – 160 тисяч доларів.

“Обладнання приїхало повністю готове. Адже це умови справжнього європейського кредиту з відсотковою ставкою, про яку роками всі мріяли. Це не так, як раніше в Україні було. Кредит від 20,30,40,50,60 %. Завдяки поєднанню з Державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%” нам вдалося знизити відсоткову ставку до 5%”, – розповідає директор Володимир Чекан.

Підприємець переконаний, що якщо є чіткий розрахунок, що придбане обладнання  дозволить покривати кредит та заробляти додаткові кошти або ж окупати інвестиції та розвиватись, то потрібно брати участь в програмі.

“Будемо завозити, встановлювати, набирати, навчати персонал, це додаткові робочі місця. І все-таки запускати. Попри війну і складнощі, все має працювати, податки мають сплачуватися”, – додає він.

Стоматологічний центр з Миколаєва ТОВ “Центр сімейної стоматології”, завдяки участі у Програмі, придбав обладнання для лікування хворих в медикаментозному сні: наркозну станцію, шприцевий насос, дефібрилятор та кисневий концентратор.

“Придбане обладнання дає змогу лікувати найменших дітей, зокрема й дітей з Синдромом Дауна, з ДЦП, аутизмом. Також ми лікуємо й дорослих, які панічно бояться стоматологів”, – розповідає співзасновниця центру Вікторія Богославська.

“Загальна вартість медичного обладнання становила близько 850 тисяч гривень. У “Кредобанку” клініка взяла кредит на 70% від вартості обладнання на 3 роки. “Спочатку відсоткова ставка була 18%, але згодом, завдяки державній програмі “Доступні кредити 5-7-9%”, ми знизили відсоткову ставку до 9%, пізніше до 7%, а зараз у нас відсоткова ставка 5%”, –зазначила Вікторія.

Історія успіху EU4Business. ТОВ “Центр сімейної стоматології”

Співзасновниця центру наголосила, що програма від уряду Німеччини є найбільш вигідною за 10 років роботи “Центру сімейної стоматології”. Завдяки новому обладнанню центр розширив штат працівників – запросив трьох анестезіологів та провів понад 200 операцій. У майбутньому компанія планувала побудувати новий медичний центр та плани змінила війна.

“З самого початку, коли не було обстрілів і повітряної тривоги, ми ще приїжджали до нашої стоматології і надавали безкоштовну медичну допомогу всім, хто потребував: дорослим, діткам, військовим. Допомагали, поки могли. Доки не почали обстрілювати центр міста, де знаходиться наша клініка”, –
розповіла Вікторія Богославська.

Лише на початку літа 2022 року, попри постійні обстріли міста, до стоматології повернулася перша лікарка, яка частково відновила прийом маленьких пацієнтів, які залишилися в Миколаєві. Сьогодні ж клініка знову відчинена для усіх.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*