Skip to Content

Уряд вніс зміни до постанов, які розроблені МВС – Урядовий Кур’єр

Be First!
by 18 Вересня, 2023 Закони

Уряд вніс зміни до постанов, які розроблені МВС.

Зокрема, прийнято зміни до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 і від 7 вересня 1998 р. № 1388».

Міністерство внутрішніх справ України розробило цей проект постанови Уряду, який спрямований на покращення зручності отримання адміністративних послуг, які надаються сервісними центрами МВС в електронній формі. Про це повідомляє Урядовий портал.

Проектом акта пропонується:

– розширення переліку послуг сервісних центрів МВС, які можна замовити та отримати в електронній формі засобами електронного кабінету водія або з використанням його мобільного додатка Порталу Дія (зараз передбачено лише можливість перереєстрації авто);

– закріплення на постійній основі приймання практичного іспиту для перевірки навичок керування транспортними засобами категорії В виключно в умовах дорожнього руху (наразі це закріплено на період дії правового режиму воєнного стану);

– надати можливість торговельним організаціям, які видаватимуть електроне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, надавати такі послуги без обов’язкової наявності пристрою ретрансферного друку (на сьогодні наявність принтеру є обов’язковою);

– також з метою впровадження повноцінної онлайн перереєстрації транспортних засобів з доставкою нового свідоцтва про державну реєстрацію і номерні знаки оператором поштового зв’язку без фактичного відвідування сервісних центрів МВС – виключається обов’язок для громадян, які замовили в електронному кабінеті водія або на Порталу Дія таку послугу повертати попереднє свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки до сервісного центру МВС.

Прийняття акта стане черговим кроком в реалізації державної політики цифрової трансформації України, дерегуляції бізнесу та покращить якість і зручність надання сервісних послуг.

Також прийнято зміни в проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 5 Положення про національну систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства».

Проект постанови Уряду розроблено з метою включення Національного антикорупційного бюро України до переліку суб’єктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Станом на сьогодні під час виконання завдань НАБУ – виникає необхідність у встановленні особи іноземця та/або особи без громадянства, які в’їжджають та/або виїжджають з України. У розслідуваннях Національного бюро також фігурують іноземці у зв’язку з їх можливою причетністю до скоєних кримінальних правопорушень та/або наявністю у них інформації про обставини їх вчинення.

Також НАБУ взаємодіє у відповідних розслідуваннях з іншими правоохоронними органами зарубіжних країн шляхом створення слідчих груп та вживає визначені законодавством заходи щодо іноземців та/або осіб без громадянства, які перебувають на території України.

Відсутність у Національного антикорупційного бюро України статусу суб’єкта національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства перешкоджає ефективному та швидкому виконанню передбачених завдань та обов’язків.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*