Skip to Content

Котолюби сприяють розвитку туризму в тайванському селі: чотирилапі мешканці відроджують колись розвинене шахтарське містечко

Be First!
by 2 Травня, 2024 Події

Поява пухнастих друзів допомогла відновити занепале село

Кіт у котячому селі Хоутонг, що у Тайбеї, 8 січня 2024 року. Фото: Кайл Лам/HKFP.

Цей фоторепортаж був написаний Кайлом Ламом і вперше опублікований в Hong Kong Free Press (HKFP) 27 квітня 2024 року. Відредагована версія публікується нижче в рамках угоди про партнерство з HKFP.

Колись розвинене шахтарське містечко на Тайвані перетворилося на туристичну атракцію і стало домівкою для понад 100 котів.

Хоутонг, що знаходиться у районі Жуйфан, на захід від столиці Тайбей, спочатку називали «мавпячою печерою». У 20-му столітті ця місцевість була лідером з видобутку вугілля на Тайвані: 220 000 тонн видобувалося з-під землі щороку. Це спричинило демографічний бум, пік якого сягнув близько 6 000 осіб.

Туристи фотографуються з котом у котячому селі Хоутонг, Тайбей, 8 січня 2024 року. Фото: Кайл Лам/HKFP. Використано з дозволу автора.

Але, як і в багатьох вугільних містах, молодь емігрувала, коли промисловість занепала в 1990-х роках, і в селі залишилося менше 100 мешканців, оскільки ринок праці вичерпався.

Це тривало до 2008 року, а потім місцева мешканка і фотограф Пеггі Чієн почала надавати притулок покинутим котам. Вона продемонструвала свої зусилля на Flickr і завоювала прихильність любителів котів по всьому острову, повідомляє державне видання Taiwan Today. Поява нових пухнастих друзів сприяла відновленню занепалого села і перетворила його на рай для любителів котів.

Коти в котячому селі Хоутонг у Тайбеї, 8 січня 2024 року. Фото: Кайл Лам/HKFP. Використано з дозволу автора.

Сьогодні село приваблює туристів тематичними кафе, магазинами, що продають товари для котів; зруйнованими реліквіями індустріального минулого та місцями для відпочинку.

Кошенят можна зустріти на залізничному мосту, де вони вітають гостей з Тайбею, розкинувшись на полицях і сходах, або сплять на дахах, лавках і в кутах.

У 2013 році Хоутонг потрапив до списку «П'яти місць, де коти затьмарюють туристичні атракції» за версією CNN.

Турист годує кота смаколиками в котячому селі Хоутонг у Тайбеї, 8 січня 2024 року. Фото: Кайл Лам/HKFP. Використано з дозволу автора.

About Author

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*